Skip to main content

Welke elektrische auto’s kunnen terugleveren aan het net?

Op dit moment zijn er verschillende elektrische auto’s op de markt die de mogelijkheid bieden om energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, ook wel bekend als vehicle-to-grid (V2G)-technologie. Hoewel V2G nog niet wijdverspreid is, zijn er enkele automodellen die deze functionaliteit ondersteunen. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Nissan Leaf: De Nissan Leaf is een populaire elektrische auto die V2G-mogelijkheden biedt. Met behulp van een speciale V2G-laadkabel en een V2G-compatibele laadpaal kan de Nissan Leaf elektriciteit terugleveren aan het net en zo bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet.

  2. Mitsubishi Outlander PHEV: De Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) is een hybride SUV die ook V2G-functionaliteit ondersteunt. Met de juiste apparatuur kan de Outlander PHEV worden gebruikt om energie terug te leveren aan het net.

  3. BMW i3: De BMW i3, een compacte volledig elektrische auto, heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan V2G-programma’s. Met de juiste V2G-apparatuur kan de BMW i3 elektriciteit terugleveren aan het net.

Het is belangrijk op te merken dat de V2G-functionaliteit vaak optioneel is en dat specifieke apparatuur en laadinfrastructuur nodig zijn om het mogelijk te maken. Bovendien kunnen de beschikbaarheid en compatibiliteit van V2G-technologie variëren afhankelijk van het land en de specifieke markt.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van V2G-technologie, is het raadzaam om contact op te nemen met autofabrikanten of leveranciers van laadinfrastructuur om te informeren naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van V2G-functionaliteit voor specifieke automodellen.