Skip to main content

Welke grondkabel voor 11kw laadpaal?

Voor een 11 kW laadpaal wordt over het algemeen een grondkabel met een geschikte doorsnede aanbevolen om het benodigde vermogen veilig te kunnen transporteren. De juiste keuze van de grondkabel hangt af van verschillende factoren, waaronder de afstand tussen de laadpaal en de elektrische aansluiting, de installatieomgeving en de specifieke eisen van de fabrikant van de laadpaal.

In de meeste gevallen wordt een 5-aderige grondkabel met een doorsnede van 6 mm² tot 10 mm² aanbevolen voor een 11 kW laadpaal. Deze kabels zijn geschikt voor zowel enkelfase- als driefase-aansluitingen, afhankelijk van het type laadpaal en de configuratie van het elektriciteitsnet.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de exacte specificaties en voorschriften kunnen variëren, afhankelijk van de lokale regelgeving en de specifieke installatievereisten. Daarom is het raadzaam om een professionele elektricien te raadplegen die ervaring heeft met het installeren van laadpalen om de juiste grondkabel te selecteren en de installatie correct en veilig uit te voeren.