Skip to main content

In Amerika wordt het A-type stopcontact gebruikt, ook wel bekend als het Amerikaanse stopcontact of de Type A-stekker. Het Amerikaanse stopcontact heeft twee platte pinnen en is niet voorzien van een aardingspin. Het is het standaardtype stopcontact dat in de Verenigde Staten en delen van Midden- en Zuid-Amerika wordt gebruikt.

Als je naar Amerika reist, heb je een stekkeradapter nodig om je elektronische apparaten met een ander type stekker, zoals het Europese C-type, veilig op de Amerikaanse stopcontacten aan te sluiten. Een stekkeradapter zorgt ervoor dat de pinnen van jouw stekker passen in het Amerikaanse stopcontact.

Het is belangrijk om op te merken dat de elektrische spanning in Amerika doorgaans 110-120 volt is, terwijl in veel andere landen de spanning 220-240 volt is. Controleer daarom ook de spanningseisen van je elektronische apparaten voordat je ze op een Amerikaans stopcontact aansluit. Mogelijk heb je een spanningsomvormer nodig om ervoor te zorgen dat je apparaten veilig kunnen werken op de Amerikaanse elektrische stroomvoorziening.