Skip to main content

Welke Wereldstekkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten wereldstekkers beschikbaar om elektronische apparaten in verschillende landen aan te sluiten. Hier zijn enkele veelvoorkomende wereldstekkers:

  1. Type A: Deze stekker, ook wel bekend als de Amerikaanse stekker, heeft twee platte pinnen en wordt gebruikt in landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Japan en diverse andere landen in Noord- en Zuid-Amerika.

  2. Type B: Dit is een variant van de Type A-stekker, met twee platte pinnen en een ronde aardingspin. Deze stekker wordt ook gebruikt in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en andere landen in Noord- en Zuid-Amerika.

  3. Type C: De Type C-stekker, ook wel bekend als de Europese stekker, heeft twee ronde pinnen en wordt gebruikt in de meeste Europese landen, evenals in landen in Afrika, Azië en andere delen van de wereld.

  4. Type D: Deze stekker heeft drie grote ronde pinnen in een driehoekige formatie en wordt vaak gebruikt in India en enkele andere landen in Azië en Afrika.

  5. Type E: Dit is een variant van de Type C-stekker, met twee ronde pinnen en een aardingsclip aan de zijkant. Deze stekker wordt voornamelijk gebruikt in Frankrijk, België, Polen, Slowakije en enkele andere landen.

  6. Type F: De Type F-stekker, ook wel bekend als de Schuko-stekker, heeft twee ronde pinnen en twee metalen aardingsclips aan de zijkanten. Deze stekker wordt veel gebruikt in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Spanje, Portugal en diverse andere landen in Europa.

  7. Type G: Deze stekker heeft drie rechthoekige pinnen in een driehoekige formatie en wordt gebruikt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Malta, Maleisië en enkele andere landen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wereldstekkers, maar er zijn nog andere typen beschikbaar. Het is belangrijk om te controleren welk type stekker in het specifieke land wordt gebruikt voordat je elektronische apparaten aansluit.