Skip to main content

Wat verandert op 1 juli 2023?

Vanaf 1 juli 2023 verandert er een belangrijke regeling met betrekking tot de fiscale behandeling van zakelijk gebruikte laadpalen. Op die datum wordt namelijk de fiscale stimuleringsregeling voor laadpalen, genaamd de Milieu-investeringsaftrek (MIA), aangepast.

Met ingang van 1 juli 2023 kunnen zakelijke gebruikers geen gebruik meer maken van de MIA-regeling voor laadpalen. Dit betekent dat de kosten voor de aanschaf en installatie van een laadpaal niet meer fiscaal aftrekbaar zijn via de MIA-regeling.

Deze wijziging heeft gevolgen voor bedrijven die van plan waren om gebruik te maken van de MIA-regeling om de kosten van een zakelijke laadpaal te verlagen. Het is belangrijk om deze verandering in de fiscale regelgeving in overweging te nemen bij het plannen en budgetteren van laadpaalprojecten voor zakelijk gebruik.

Het is raadzaam om contact op te nemen met een belastingadviseur of de Belastingdienst voor specifieke informatie en advies met betrekking tot de fiscale behandeling van zakelijk gebruikte laadpalen en andere mogelijke fiscale stimuleringsmaatregelen die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie.