Skip to main content

Welke kosten mag je zakelijk aftrekbaar?

Als ondernemer kun je verschillende kosten zakelijk aftrekken voor de belastingen. Enkele veelvoorkomende zakelijk aftrekbare kosten zijn:

  1. Zakelijke reiskosten: Dit omvat onder andere brandstofkosten, autokosten, openbaar vervoer, taxi’s en vliegtickets die direct verband houden met zakelijke activiteiten.

  2. Kantoor- en bedrijfsruimtekosten: Hieronder vallen huurkosten van een kantoor of bedrijfsruimte, energiekosten, onderhoudskosten, verzekeringen en lokale belastingen.

  3. Zakelijke telecommunicatie- en internetkosten: Denk aan kosten voor mobiele telefoonabonnementen, vaste telefoonlijnen, internetverbinding en zakelijke software.

  4. Marketing- en advertentiekosten: Dit omvat kosten voor reclame, online advertenties, drukwerk, websiteontwikkeling en andere marketingactiviteiten om je bedrijf te promoten.

  5. Professionele diensten: Hieronder vallen kosten voor externe adviseurs, accountants, advocaten en andere professionals die je inschakelt voor zakelijke doeleinden.

  6. Opleidings- en trainingskosten: Dit omvat kosten voor zakelijke opleidingen, cursussen en trainingen die je volgt om je kennis en vaardigheden te verbeteren binnen je vakgebied.

Het is belangrijk om te vermelden dat de specifieke regels en beperkingen voor aftrekbare kosten kunnen variëren, afhankelijk van je bedrijfsvorm en de aard van de kosten. Het is raadzaam om contact op te nemen met een belastingadviseur of de Belastingdienst voor specifieke informatie en advies met betrekking tot de zakelijk aftrekbare kosten in jouw specifieke situatie. Zij kunnen je voorzien van gedetailleerde en up-to-date informatie die relevant is voor jouw bedrijf en de betreffende kosten.